De Langste Vlecht

Update 7 november 2017

Fantastisch! Met de actie De Langste Vlecht is maar liefst 30.000 euro ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Vandaag ontvingen de betrokken specialisten van Noordwest Oncologisch centrum een cheque met daarop het eindbedrag.

N
oordwest startte in juli met de campagne ‘De Langste Vlecht’. Naast het inzamelen van geld wilden we een nieuw wereldrecord neerzetten. Daarvoor moesten meer dan 90 deelnemers aan elkaar worden gevlochten tot de langste levende vlecht. Dat is ruimschoots gelukt. Op zaterdag 14 oktober deden maar liefst 142 deelnemers mee aan het verbreken van het oude record.

Met het inzamelen van 30.000 euro is ook het doelbedrag ingezameld dat nodig is om de DRUP-studie (voor gepersonaliseerde zorg bij kanker) te kunnen starten. Geweldig dat we dit met de inzet van zoveel  deelnemers, donateurs en sponsors hebben bereikt. Heel hartelijk dank!
#bedankt #samenbeter #blij #langstevlecht

 

*******


Een initiatief van Noordwest Ziekenhuisgroep

Wat zou het mooi zijn als we iedere patiënt met kanker een persoonlijke behandeling kunnen geven, met medicijnen die zijn afgestemd op (de tumor in) zijn/haar lichaam. Waarbij we ervoor kunnen zorgen dat de nadelige gevolgen van de behandeling, zoals misselijkheid, uitval van functies en haarverlies minimaal zijn. Daar zetten wij ons als Noordwest Ziekenhuisgroep voor in. Dit doen we door onderzoek te doen. Onderzoek naar kanker kost echter veel geld. Daarom organiseren wij een campagne om hiervoor geld in te zamelen: ‘De Langste Vlecht’.

De Langste Vlecht

Op zaterdag 14 oktober willen we een nieuw wereldrecord neerzetten. Dit doen we door met 150 personen de langste levende vlecht te maken op het Waagplein in Alkmaar. Iedereen met een minimale haarlengte van 35 cm kan meedoen. Je haar wordt NIET afgeknipt. Ons doel is om met deze campagne € 30.000,00 op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

Datum: 14 oktober
Locatie: Waagplein Alkmaar
Tijd: 13.00 tot 15.00 uur

Wetenschappelijk onderzoek

Voor het wetenschappelijk onderzoek heeft Noordwest zich aan het Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT) verbonden. We doen mee aan de DRUP studie, een nationaal onderzoek naar de effectiviteit van het koppelen van tumor-kenmerken en gerichte anti-kankermedicijnen. Door genetisch materiaal, het DNA, in de kanker nauwkeurig te analyseren kunnen we in de toekomst elke patiënt een behandeling op maat aanbieden.

Kom in actie!

Wil je meedoen aan het vestigen van een nieuw wereldrecord door het vlechten van je haar? Meld je dan aan bij Team Langste Vlecht

Wil je sponsoren met een eigen actie, dat kan natuurlijk ook. Klik snel op de button aan de linkerkant van deze pagina en start je eigen actie of sponsor een van de teams.

Je kunt ons natuurlijk ook in natura steunen. Graag zelfs! Lees meer over de mogelijkheden.

Lees meer Lees minder
van totaal € 30.000 (92%)
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

30.000 euro voor onderzoek naar kanker!

07-11-2017 | 12:00 Fantastisch! Met de actie De Langste Vlecht is maar liefst 30.000 euro ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Vandaag ontvingen de betrokken specialisten van Noordwest Oncologisch centrum een cheque met daarop het eindbedrag. Noordwest startte in juli met de campagne ‘De Langste Vlecht’. Naast het inzamelen van geld wilden we  een nieuw wereldrecord neerzetten. Daarvoor moesten meer dan 90 deelnemers aan elkaar worden gevlochten tot de langste levende vlecht. Dat is ruimschoots gelukt. Op zaterdag 14 oktober deden maar liefst 142 deelnemers mee aan het verbreken van het oude record. Met het inzamelen van 30.000 euro is ook het doelbedrag ingezameld dat nodig is om de DRUP-studie (voor gepersonaliseerde zorg bij kanker) te kunnen starten. Geweldig dat we dit met de inzet van zoveel  deelnemers, donateurs en sponsors hebben bereikt. Heel hartelijk dank!#bedankt #samenbeter #blij #langstevlecht
Lees meer
Bekijk alle

Anoniem

15-10-2019 | 12:57 Aan: Doneer voor de langste vlecht, het geld komt goed terecht! Doe mee, onderzoek blijft nodig. Mooie actie, Linda!